Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Lilla Torg FF 22 18 1 3 55
2 Vellinge IF 22 15 5 2 50
3 Limhamns FF 22 14 3 5 45
4 Vellinge FF 22 11 5 6 38
5 IFK Klagshamn 22 11 2 9 35
6 Rosengård FF 22 10 2 10 32
7 Husie IF 22 7 6 9 27
8 AIF Barrikaden 22 6 6 10 24
9 Liria IF 22 6 4 12 22
10 Skegrie BK 22 5 3 14 18
11 Arlövs BI 22 4 4 14 16
12 Bosnien Hercegovina SK 22 3 3 16 12

Match

Husie IF

1 - 0
Husiegårds IP
9 september 2017
12:00

AIF Barrikaden

Referat

Referat: Husie IF - AIF Barrikaden

Startelva: Mikael – Jonathan S, Sten, Viktor T, Majed – Simon, Martin, Linus – Oskar W och Henke

Avbytare var Olle som dels hoppade in en stund mitt i första halvlek, dels spelade till vänster i ett tremannaanfall sista 5 minuterna, Patrik som också gjorde ett kortare inhopp i första halvlek samt Albin och Eshagh som inte spelade alls.

Det hade ju regnat nästan konstant i 2-3 dygn och med tanke på det var planen mycket bra. Den blev väl sedan rätt mycket sämre under matchens gång eftersom det väl i stort sett regnade hela tiden.

Detta sagt så var den ändå så pass hal att spelarna halkade titt som tätt, till att börja med nästan bara våra men det jämnade ut sig lite efterhand.

Husie började bäst och första 10 minuterna var bollen nästan konstant på vår planhalva, dock utan att det ledde till någon sorts farlighet. Sen jämnade spelet successivt ut sig och de första riktigt fina målchanserna blev våra. Först tog sig Jonas i en närkamp med målvakten förbi honom men hann aldrig få ett bra skottläge förrän 2-3 utespelare täckte målet hyfsat med tanke på att vinkeln för Jonas var rätt snäv och skottet som Jonas försökte få bortom dessa spelare gick utanför.

Detta hände i den 23:e min och bara 2 min senare var det dags igen men Oskar W:s skott ur ett jättebra läge räddades till/eller snuddade målvakten till en resultatlös hörna. Nu hade det blivit lite action i matchen och bara ytterligare 2 min senare var det Husie som var nära ett ledningsmål. Det handlade om en nick på hörna på vilken Mikael gjorde en fantastisk reflexräddning.

I den 32:a min höll deras målvakt bollen så otroligt länge att domaren tog det mycket ovanliga men enligt reglerna korrekta beslutet att blåsa för indirekt frispark en bra bit inne i deras straffområde. Efter petning sköt Jonas (?) ett skott som blockades men gav en halvfarlig retur där bollen till slut hamnade hos en helt fri spelare i vårt lag men som dock befann sig i offsideposition bara 1-2 meter från stolpen.

Även i andra halvlek var det Husie som började bäst och i den 54:e min fick de på nytt till en fin nick på hörna där Mikael fick göra en ny reflexräddning. Den här gången hamnade dock returen hos dem och det efterföljande skottet studsade helt oturligt på Martin och ändrade riktning med typ 90 grader och blev otagbart för Mikael.

Bara 2 min senare gjorde Henke en så vacker dribblingsräd/löpning längs kortlinjen att han nästan kom fram till målvakten men även om avslutet var från väldigt nära håll gjorde vinkeln fortfarande så att Henke inte lyckades få in bollen. I den 65:e min var det så vår (Henkes?) tur att få till en fin nick på en hörna men nu var det deras målvakts tur att göra en reflexräddning.

I den 72:a min var vi nog tämligen många både på och utanför plan som trodde att vi äntligen skulle spräcka nollan och kanske få med oss en poäng och därmed behålla en hyfsad chans att gå förbi dem. Efter ett fint anfall med många inblandade hamnade bollen hos Martin samtidigt som målvakten inte riktigt hunnit förflytta sig utan stod ganska nära den ur Martins synpunkt närmsta stolpen. Martin försökte därför lägga den mot bortre men bolluslingen smet strax utanför.

Vi flyttade nu förstås upp laget allt mer och gick över till 3-4-3 de sista 5 minuterna vilket borde leda till många kontringslägen för Husie men det blev faktiskt inte mycket med det utan det var istället Linus som en kvart före slutet skaffade sig ett riktigt bra avslutsläge som dock missades. Spelmässigt kom dock Husie tillbaka lite på slutet.

Totalt sett hade vi som framgår ovan de flesta klara målchanserna men Husie visade nog överlag upp en bättre teknik och ett bättre och snabbare passningsspel än vi och speciellt Qendrim Sylejmani som en gång i tiden spelade i vårt juniorlag var mycket bra och svår att få grepp på för de våra. Deras hörnor kändes också farliga i stort sett varje gång. Däremot lyckades vi (oftast Viktor) helt neutralisera deras stormålskytt och f.d. superettanspelaren Ken Hansson vilket vi bör vara stolta över.

Vår insats var enligt min mening bra och borde renderat åtminstone en poäng. Något riktigt positivt var att vi den här gången hade betydligt mindre avstånd mellan lagdelarna. Anfallarna blev inte alls så isolerade som de brukat under en lång tid och speciellt i mitten av andra halvlek och fram till 5-10 min från slutet fyllde vi på med så mycket folk att det ofta kändes halvfarligt i synnerhet med tanke på det nu allt blötare underlaget som var blötare ju längre man kom deras kortlinje. Över huvud taget är det egentligen anmärkningsvärt att en match på ett så chansartat underlag kan sluta med bara ett enda mål.

Att det inte var vi som gjorde det får väl dock inte ses som så anmärkningsvärt om man ser till vår totala målskörd på 16 mål hittills i årets serie vilket är långt färre än t.o.m. de två lagen längst ner i tabellen. Då hjälper det inte att vi också släpper in lite mål. I det avseendet är det bara de tre topplagen som är bättre. Lägger man ihop antalet gjorda och insläppta mål så har våra matcher varit de i fullkomlig särklass målsnålaste sådana.

De 6 poäng vi nu är efter Husie som också har klart bättre målskillnad än vi lär vi knappast hinna fatt på de återstående tre omgångarna men Liria känns efter förlust mot Vellinge FF idag inte helt omöjliga att nå eftersom vi möter dem hemma i sista matchen. De är 5 poäng före och skulle vi plocka in dem lär vi också få bättre målskillnad. Detta innebär alltså att vi måste ta in 2 poäng på dem innan sista omgången. Helt omöjligt känns alltså inte det. Vi möter båda det Klagshamn som av resultaten att döma nu mer eller mindre lagt ner för säsongen och det känns trots deras betydligt bättre tabellposition som att det inte är helt omöjligt att vi båda vinner mot dem.

Vi har dessutom kvar att möta Vellinge FF, som vi av någon märklig ännu aldrig förlorat mot med A-laget, medan de har Lilla Torg. När man bara vet detta ser det ju riktigt hyfsat ut men det som gör bilden lite annorlunda är att Liria dessutom har en hängmatch kvar mot ett Rosengårds FF – ett lag man också kunnat befara inte bryr sig så mycket längre i sin position mitt i tabellen utan chans/risk att gå upp eller ner. Dagens 3-0-seger borta mot Skegrie tyder dock inte på detta och kanske är RFF också angelägna att visa vem som är bäst av Rosengårdslagen i serien och ser det som ett betydelsefullt derby. Skegrie skulle ju naturligtvis också komma in i bilden men med tanke på att de har både Lilla Torg och Limhamn kvar att möta känns det inte riktigt realistiskt att de ska kunna blanda sig i racet mot den hägrande 8:e-platsen.

Mycket spekulationer blev det sannerligen så här kommer istället hårdfakta i form av statistik (våra siffror först):
Hörnor: 4-7 Avslut på mål: 5-6 Avslut utanför: 3-3

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jonathan Satz 1 0 0 0 0 0
Martin Nilsson 1 0 0 0 0 0
Olle Parck 1 0 0 0 0 0
Patrik Lundberg 1 0 0 0 0 0
Simon Marke Gran målvakt 1 0 0 0 0 0
Sten Axelson Fisk 1 0 0 0 0 0
Viktor Törnkvist 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 26 maj 2017, 18:30 AIF Barrikaden - Husie IF 0 - 1